Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

LISABONA - COSTA DE CAPARICA SOCIAL 2022


Descriere

• Cazare la hotel TRYP by WYNDHAM LISBOA CAPARICA MAR 4* cu Demipensiune cu apa si vin la cina • BONUS! Turul panoramic al capitalei Lisabona, cu cele mai importante obiective • Zboruri directe compania Blue Air, cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de mana in dimensiuni standard (nu troller) • Excursii optionale la Fatima, Obidos, Nazarre, Sintra-Cabo da Roca, Algarve, Porto, Sesimbra, Setubal, Azeitao si O seara traditionala cu muzica Fado • Asistenta in limba romana pe toata perioada sejurului • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana) • Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

Descriere Program

Ziua 1 Bucuresti – Lisabona /Costa da Caparica - Tur panoramic de oras  
Prezentare pe Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 04.30 dimineata la cursa Blue Air 0B157 cu decolare la ora 07:30 spre Lisabona. Aterizare la Lisabona la ora locala 10.00 (-2h fata de ora Romaniei). Se pleaca direct in turul panoramic al orasului Lisabona (aprox. 4h) cu insotitorul de grup roman. Turul panoramic cuprinde o incursiune in Cartierul Belem cu cele mai frumoase monumente istorice din sec. XV-XVI, o scurta oprire la Turnul Belem – apartinand patrimoniului UNESCO si la Manastirea Sf Ieronim capodopera a stilului „manuelin”. Se face un scurt popas pentru vizitarea manastirii si pentru a cumpara o cafea “uma bica” si un „pastel de nata” – desert traditional portughez, dupa care se ajunge in Cartierul Alfama, unde se viziteaza Catedrala Se. Traseul include cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores. Dupa incheierea turului si face transferul la hotel. Cina si cazare la hotel TRYP BY WYNDHAM LISBOA CAPARICA MAR 4* din statiunea Caparica, situata la Oceanul Atlantic.

Ziua 2 Lisabona/Costa da Caparica - Excursie optionala Sintra–Cabo da Roca–Cascais–Estoril
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala (8h) la Sintra-Cabo Da Roca–Cascais-Estoril. Turul debuteaza cu vizita la Sintra- fosta resedinta de vara a familiei regale, vizitarea Palatului National (intrare optionala) sau daca timpul permite, vizita la Palatul Pena- situat pe o culme si fiind cel mai frumos si colorat palat al zonei. Explicatiile se dau in afara muzeelor. Se continua traseul spre Cabo de Roca - cel mai vestic punct al Europei Continentale, unde puteti achizitiona contra cost, certificatul de atestare a vizitei dvs .in acest punct important geografic al Terrei. Se continua traseul spre Boca do Infierno si spre renumitul Cascais- “sat” pescaresc cu minunate golfuri strajuite de stanci, cu o magnifica panorama a Oceanului Atlantic. In Estoril puteti admira cel mai mare cazino din Europa, locul nasterii personajului James Bond-agentul 007. Cina si cazare la hotel TRYP LISBOA CAPARICA MAR 4*.

Ziua 3 Lisabona/Costa da Caparica – Excursie optionala la Obidos – Nazare - Fatima
Mic dejun. Excursie optionala de o zi (8h) - Obidos - Nazare – Fatima. Se viziteaza orasul medieval Obidos, cu casute albe traditionale si balcoane din fier forjat unde puteti degusta din mici cupe de ciocolata renumita ginghinha (visinata), dupa care se continua traseul spre Nazare – sat pescaresc renumit prin fustele suprapuse ale localnicelor. Punctul culminant al excursiei este Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima- cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia, unde in 1917 au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria. Cina si cazare la hotel TRYP BY WYNDHAM LISBOA CAPARICA MAR 4* din statiunea Caparica.

Ziua 4 Lisabona/Costa da Caparica - O jumatate de zi excursie optionala Azeitao, Sesimbra si Setubal, degustarea de vin si optional - O Seara de Fado
Mic dejun. Excursie optionala in regiunea din sudul Lisabonei. Se viziteaza Sesimbra -un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval din sec. al XII-lea. Nu departe de Sesimbra este Capul Espichel. Se continua drumul prin Muntii Arrabida si orasul Setubal de unde pot fi admirate privelisti superbe ale oceanului. Orasul e impanzit de parcuri, terase si restaurante, iar una dintre cele mai interesante cladiri este Biserica Sf. Iulian. La  intoarcere se face un popas la un loc faimos pentru cramele sale, unde puteti face degustarea vinului  vechi „Muscatel”. Seara, va propunem, optional,” O seara Fado „ in rezonanta muzicii de suflet portugheze. Aveti ocazia ca intr-o atmosfera de liniste deplina, sa patrundeti in inima cantaretilor de Fado-urmasii Reginei Amalia Rodrigues. Pretul include 2 bauturi locale la alegere (vin de Porto, vin alb  sau vin rosu), spectacolul si transferul la/de la restaurant. Cina sicazare la hotel TRYP BY WYNDHAM LISBOA CAPARICA MAR 4* din statiunea Caparica.

Ziua 5 Lisabona/Costa da Caparica– O zi magica in sudul Portugaliei, la plajele aurii din Algarve
Mic dejun. Excursie optionala (10h) spre sudul Portugaliei, in Zona Algarve. Va invitam sa ne insotiti intr-o expeditie de descoperire a Vestului … din Algarve! Primul popas este la Capul Sao Vicente, important punct geografic, extrema Sud-Vestica a Algarvelor si a Portugaliei. Urmeaza Lagos, unde vom intra in atmosfera zilelor de glorie ale Portugaliei, unde putem admira Castelul Guvernatorului, fortificatia Forte do Pau da Bandeira sau remarcabila Biserica Sf. Anton, emblema orasului sau piata de sclavi, prima din Europa. Urmeaza o oprire la Ponta da Piedade, unde peisajul iti taie rasuflarea si unde se afla cele mai spectaculoase stanci scaldate de Oceanul Atlantic. Urmatorul popas este in statiunea Praia da Rocha, unde veti admira una dintre cele mai spectaculoase plaje din zona Algarve si daca timpul permite, puteti face o baie in apele Oceanului Atlantic. Retur la Lisabona. Cina si cazare la hotel TRYP BY WYNDHAM LISBOA CAPARICA MAR 4* din statiunea Caparica.

Ziua 6 Lisabona/Costa da Caparica– Excursie optionala la Porto– emblema Portugaliei
Mic dejun. Excursie optionala de o zi (10h) la Porto, capitala nordica a Portugaliei, apartinand Patrimoniului UNESCO. Se viziteaza centrul istoric incepand cu Se - Catedrala, Gara Sao Bento, una dintre cele mai frumoase cladiri de acest gen din lume. Se face vizitala o crama, cu degustare de vinuri si se pleaca pentru 50 de minute intr-o minicroaziera pe Raul Douro, pentru a admira cele 6 poduri, inclusiv Podul Dom Luis I, proiectat de Gustave Eiffel. Cina si cazare la hotel TRYP BY WYNDHAM LISBOA CAPARICA MAR 4*.

Ziua 7 Lisabona/Costa da Caparica – zi libera
Mic dejun. Zi libera pentru odihna si plaja. Doritorii pot face cumparaturi la outleturile si mallul din zona Caparica sau pot petrece o zi in Lisabona pentru a vizita optional Muzeul Fado, Muzeul Berii, Castelul Sf. Gheorghe sau noua zona a Lisabonei – Parque das Nacoes (Parcul Natiunilor) cu Oceanariul si Mall Vasco da Gama. Cina si cazare la hotel TRYP BY WYNDHAM LISBOA CAPARICA MAR 4*.

Ziua 8 Lisabona/Costa da Caparica – Bucuresti
Mic dejun. Se elibereaza camerele si se efectueaza transferul la aeroportul din Lisabona. Sosire la aeroport cu cel putin 3 ore inaintea decolarii si imbarcare la cursa BLUE AIR 0B158 cu decolare spre Bucuresti la ora 10:50. La ora 17:00 local aterizare pe aeroportul Otopeni Henri Coanda Bucuresti. 

Excursii optionale - preturi informative

•    O seara de Fado in Lisabona – durata 3h. Pretul include 2 bauturi locale la alegere (vin de porto, sangria sau vin alb, vin rosu), spectacolul si transferul la/de la restaurant: 55 €/pers. min.10; 50 €/pers. min. 15; 45 €/pers.min. 20 participanti.
•    Excursie de o zi (10h) la PORTO – 130 €/persoana pentru min. 20 platitori. Pentru mai putini participanti, pretul se recalculeaza.
•    O zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais si Estoril – durata 8h. Tariful include transport, ghid insotitor, fara intrare la obiective, intrare ce se va achita direct si nu este inclusa in pret: 65 € min. 10 platitori; 60 € min 15; 55 € min 20 persoane platitoare;
•    O zi magica (11h) in sudul Portugaliei, la plajele spectaculoase si aurii din Algarve. Tarif excursie (insotitor limba romana si transport): 125 € min 15 persoane platitoare; 115 € min 20 de persoane platitoare participante.
•    Excursie optionala de 6h la Azeitao, Sesimbra si Setubal, cu degustarea de vinuri. Tarif excursie (include insotitor de limba romana, transport si transferul la aeroport): 45 €/persoana la care se adauga 7 €/persoana intrarea la Crama pentru prezentare si degustare, min. 20 platitori, 50 €/persoana la care se adauga 7 €/persoana pentru min. 15 platitori.

•    Excursie Obidos-Nazare-Pelerinaj la Fatima –8h. Tariful excursie include insotitor limba romana si transport: 75 € min. 10 platitori; 70 € min 15; 65 € min 20 de persoane platitoare participante.

Descriere Hotel

Hotel TRYP LISBOA CAPARICA MAR 4* - Costa de Caparica www.tryplisboacaparica.com sau similar

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20-24 persoane se percepe un supliment de 25 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 20 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Informatii utile specifice calatoriilor in Portugalia

•    Portugalia este situate in partea de Sud-Vest a Europei, in Peninsula Iberica si face parte din Comunitatea Europeana.
•    Clima este placuta, mediteraneana, cu veri calde si secetoase si ierni cu precipitatii in partea de nord, cu influente oceanice.
•    Mancarurile portugheze au la baza uleiul de masline si ouale. Cele mai adorate mancaruri sunt preparate din peste , felul principal fiind preparat din ton – Bacalhao. Dulciurile delicioase sunt pe baza de crema de oua si vanilie si nenumarate produse de patiserie cu fructe exotice confiate. Toate sunt insotite de vinurile licoroase de Porto si Madeira, dar si de vinuri seci (Vinho Verde)
•    Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si plata cu card.
•    Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, iar apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.

Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max.8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Informatii referitoare la Covid 19

•    Atentie! In situatia continuarii epidemiei de COVID 19, pot intervenii modificari ale conditiilor de calatorie, in sensul schimbarii datei de plecare sau a unor conditii strict administrative locale in tara sau la destinatie, conditii impuse independent de vointa organizatorului programului turistic.
•    Este de datoria turistului participant la programul turistic, sa ia in considerare informarile oficiale legate de calatorie, mai ales cele mentionate pe site-ul https://www.mae.ro referitoare la calatoriile in Portugalia Continentala.
•    Calatorul trebuie sa se informeze si referitor la conditiile de retur in Romania la momentul intoarcerii in tara.

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.
IMPORTANT! Pe parcursul transportului auto turistic este obligatorie purtarea centurii de siguranta. De asemenea este obligatorie purtarea mastii chirurgicale (nu din materiale textile), iar in unele situatii chiar a mastii de protectie FFP2.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare medicala si storno Cocktail Travel Protection
2.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

•    Cetăţenii români pot călători în Portugalia fără viză de intrare.
•    Pentru a intra pe teritoriul Portugaliei, valabilitatea cartii de identitate sau a pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.