Orașul Râșnov : obiective turisticeIndiscutabil, România este una dintrele cele mai frumoase țări din Europa. Natura, gastronomia, miturile și monumetele istorice sunt appreciate la nivel international. Pentru a sublinia încă odată acest adevăr, descoperiți orașul medieval – Râșnov. Vă oferim o listă cu obiective turistice pe care nu ar trebie să le ratați, iar pe celelalte să le descoperiți singuri, căci călătorului îî șade cu drumul.


       Cetatea  Râșnov

Cetatea Râșnov  este una dintre cele mai bine conservate fortifacții istorice din România. Și dacă mai sus pomeneam de mituri, cetatea fără dar și poate, vă va introduce într-o legendă aparte cu cavaleri și prințese, grație existenței  izului medieval. Pentru facilitarea accesului turiștilor la cetatea medievală, există  ascensor  din centrul istoric ale orașului pînă pe Dealul Cetății. 

       Vizitează și plimbă-te prin centrul istoric al orașului

Distrus în incendiul din anul 1825, centrul Râșnovului a fost reconstruit la mijlocul secolului al XIX-lea iar în ultimii ani, din fonduri europene a fost remodernizat. Străduțele pavate dar și casele cu specific săsesc îî dau un farmec deosebit.

       Dino Parc Râșnov

Unicul parc tematic cu dinozauri din România dar și cel mai mare din Sud- Estul Europei se găsește la Râșnov. Atât ce mici cât și cei mai mari vor fi încântați să admire 60 de specii de dinozauri atestate științific, conform ultimelor descoperiri paleontologice. Parcul dispune de locuri de joacă indoor și outdoor, căsuțe în arbori cu ateliere de picture, camera cu laser și trasee de aventură. La dispoziția turisților mai sunt  dinozaurii animatronici și cinematograful 9D.

       Parcul Promenada SISSI

Promenada Râșnovului a fost amenajată în anul 1879 și a fost numită în cinstea împărătesei Elisabeta a Austro- Ungariei. Parcul este   amenajat într-o zonă  liniștită la marginea  pădurii, cu alei, bănci, foișoare și locuri de joacă pentru copii.

       Peștera Valea Cetății

 La o distanță de 3,5 km distanță de Râșnov,  în munții Postăvarul este localizată Peștera Valea Cetății. Cadrul natural, oferă momente de liniște, relaxare și răcoare turiștilor, iar în anul 2011 în interiru acesteia s-a ținut un concert de muzică  camerală cu efecte de lumini LED. 

       Observatorul de Urși

O activitate de neratat este vizita la Observaotrul de Urși, unde pot se pot observa diverse  specii de prădător:  urși, lupi, râsuri sau mistreți. Observator este amenajat într-o zonă care oferă priveliști spectaculoase, pe Valea Lunga, în continuarea Cheilor Rașnoavei. Cabana din care se pot observa animalele are aproximativ 25 de metri pătrati, iar in interior pot sta 20 de persoane.


       Cheile Râșnoavei

Pentru cei care preferă vacanțele la cort sau care vor să facă grătar în mijlocul naturii, autoritățile locale au amenajat  în Colții Cheii, foișoare, mese și bănci din lemn, vetre de foc, locuri de joacă și terenuri pentru practicarea unor sporturi în aer liber, cum ar fi – teren de fotbal cu gazon, teren de nisipi pentru volei.

Acum cu toate aceste informații la dispoziția ta, nu trebuie decât să-ți faci ghizodanul și să pornești la drum.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare