Activități de făcut în Egipt

  • 16 februarie 2020



Dacă ești printre cei care au ales Egiptul ca destinație de vacanță, te felicităm! Pe lângă un sejur de vis, vei avea parte și de o călătorie în timp, putând să descoperi  cele mai emblematice locații care încă păstrează amprenta marilor faraoni și să te aventurezi în misterele nedeslușite ale  civilizației egiptene.

Indiferent de stațiunea în care îți petreci sejurul – Hurghada, Sharm El Sheikh sau Makadi Bay, îți recomandăm să bifezi următoarele lucruri de făcut în Egipt :

Vizitează Piramidele din Giza și Sfinxul

Nu poți spune că ai fost în Egipt dacă nu ai văzut impozantele Piramide din Giza și giganticul Sfinx. Te poți întreba cum egiptenii antici fără tehnici moderne de calcul  au reușit să construiască una dintre cele 7 minuni ale lumii – Piramida lui Keops și care este semnificația unei dintre cele mai reprezentative statui ale lumii antice, jumătate om jumătate leu – Sfinxul. Pentru a putea vedea cea mai veche piramidă  fiind construită în trepte, îți recomandăm Saqqara, necropola Egiptului Antic.

Explorează necropola Valea Regilor

Spuneam că vei avea parte de o călătorie în timp, picturile murale, reliefuri ăn culori vii, ce par a fi pictate cu o zi înainte de a ajunge tu acolo, te infiltrează în practicile deosebite de înmormântare a marilor faraoni egipteni, cum ar fi Ramsesm II și Tutankhamun. Pentru ca să ce povesti la întoarcerea acasă, aventurează-te în Valea Regilor, acolo unde viața de apoi se împletește cu prezentul.Valea este compusă din mai mult de 60 de morminte, fiind în continuă cercetare arheologică, dar spre vizitare sunt deschide 3-4 morminte.  Dincolo de această Vale, te poți aventura în vizitarea Templului Hatchepsut, unul dintre cele mai grandioase temple mortuare dedicat reginei Hatshepsut, singura femeie-faraon.

Descoperă  orașul Luxor și templul Karnak

După atracțiile turistice din Giza, orașul Luxor și Complexul temple Karnak constituie una dintre cele mai faimoase locații ale Egiptului. Orașul Luxor, a fost oraș metropolă și reședința faraonilor ceea ce a consud la o concentrație sporită de construcții  antice – temple, moschei, obeliscuri, turiștii îl numesc ”muzeu în aer liber”.

Aventurează-te în capitala Egiptului – Cairo

Pentru a-ți completa cunoștiintele dobândite la lecțiile de istorie despre mumii, papirus sau faraoni îți recomandăm o promenadă prin galeriile Muzeului de Egiptologie. Deasemenea, în centrul capitalei poți vizita Moscheaa din Alabastru, numită și Moscheea lui Muhammed ALI.

Admiră complexul de la Abu Simbel

Complexul reprezintă statuile grandiose din piatră ale lui Ramses și ale soției sale, Nefertari. Interiorul sanctuarului este completat de picturi murale reprezentîțnd scene de luptă dar și numeroase statui impresionante. Complexul este inclus în patrimoniul Unesco și unul dinte locurile recomandate de turiști.

✅  Lasă țărmul și încearcă snorkeling sau scuba diving.

Spectacolul vieții marine din Marea Roșie îți va tăia respirația la propriu! Există numeroase locuri și la tarife avantajose pentru a încerca snorkeling sau scuba diving – experiențe unice în viață.

  Crozieră pe Nil

Se cunoaste că Nilul constituite perla Egiptului Antic. Datorită acestuia, Egiptul a înflorit : a irigat culturile agricole, se perindau vasele de negutățotir dar și era autostrada spre celelalte civilizații ale lumii antice. Într-o croazieră pe Nil, poți descoperi și spectaculosul baraj Aswan  sau la câțiva kilometri poți vizita insula Philae, unde se află templul lipsit de modificări aduse de mâna omenească.

✅ Savurează gastronomia egipteană.


Descoperă gustul autentic al hummusului – preluat de la egipteni de către celelalte popoare. Îndulcește-ți sejurul cu gustul  unui Basbousa – desert din griș, iaurt, zahăr și un amestec un lapte de migdale și cocos.  Și pentru a nu rata preparatul național al Egiptului –cere Koshari iar din curiozitate, numără câte produse conține Koshari.

Dacă încă nu ai vizitat Egiptul, te așteptăm fie pe adresa electronică, fie în agenție să planificăm împreună vacanța ta, detaliu cu detaliu conform dorințelor tale!

                                                                                                     Calatoreste! Iubeste! Viseaza!



SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare